Header Spektraal ICT Services

Wat doen wij ?

Op onderwijs toegespitste diensten

ICT op schoolICT op school advies en begeleiding
Hoewel de ICT in het onderwijs de laatste 10 jaar geheel ingeburgerd is blijft het voor de meeste onderwijsinstelingen moeilijk om
een juiste ICT koers uit te zetten. De veranderingen in de techniek gaan (te) snel waardoor onderwijsinstellingen te afhankelijk worden van de adviezen van hun leveranciers.

Wij kunnen u helpen bij het opzetten van een onafhankelijk pad naar de toekomst. Met vele jaren ervaring in zowel ICT als onderwijs kunnen wij u begeleiden om de juiste keuzes voor uw type van onderwijs te maken. Samen met uw ICT coördinator maken wij een praktisch plan van aanpak en helpen wij om draagvlak te vinden voor de plannen in de school organisatie.

SMARTBoard in de klasSMARTBoard toepassingen en trainingen
Het toepassen van een interactief SMARTBoard biedt vanuit het onderwijs perspectief enorme kansen voor het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Het implementeren van deze technieken is echter niet altijd even gemakkelijk. Leerkrachten zien vaak als een berg op tegen het gebruik ervan omdat ze denken dat het moeilijk is. Niets is minder waar, maar ze moeten het wel zelf zien.

Op basis van onze jarenlange onderwijs ervaring zijn wij in staat u te helpen deze stap in de toekomst plezierig te maken. Niet alleen levering, maar juist het invoeren op uw school van deze technieken is ons vak. Hierbij kunnen wij u begeleiden in het maken van de plannen, maar ook uw leerkrachten trainen in het denken over en het gebruik van de apparatuur.

Ook indien u al een aantal interactieve borden heeft maar moeite heeft met de implementatie ervan, helpen wij u graag om effectief met deze technieken om te gaan, en samen met de kinderen en leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Video server

Videoservers
Het gebruik van video in de klas neemt een steeds belangrijkere plaats in ons onderwijs. Niet alleen school televisie maar tal van films die op DVD te krijgen zijn worden in de klas afgespeeld. Waar we vroeger de televisie en de video recorder gebruikte wordt nu steeds meer het SMARTboard en de terminal gebruikt en moet het videosignaal vanuit het computer netwerk worden geleverd. Om dit op een efficiënte manier met meerdere gebruikers te kunnen doen zijn er speciale video server te verkrijgen, die tv programma's en dvd film materiaal comprimeren en opslaan op hun harde schijf zodat ze via het netwerk kunnen worden afgespeeld.

Wij kunnen u dit soort van servers leveren en u helpen het gebruik en onderhoud ervan binnen uw school te organiseren.

ICT LeaseICT Hard- en software lease
Het geven van onderwijs vindt al vele eeuwen plaats. Daarentegen is het gebruik van ICT op scholen pas iets van de laatste decennia. Vooral de komst van Internet vereist het nodige van de ICT apparatuur. Leerlingen hebben toegang tot een vrijwel onbeperkte hoeveelheid informatie, in schrift, beeld en/of geluid. Dit vergt steeds meer van uw apparatuur. Iedere 3 à 4 jaar heeft u feitelijk nieuwe apparatuur nodig. Vraag is hoe u dit financieel het beste kunt organiseren. De directeur van uw school moet steeds zijn jaarlijks budget afwegen tegen de huidige apparatuur en dat is ook al een tijdrovend werk door de tientallen aanbiedingen die per jaar op zijn deurmat vallen. Heeft u daarbij wel eens aan lease gedacht. Voor een vast bedrag per maand een aantal pc's 3 a 4 jaar gebruiken en dan weer omwisselen voor nieuwe apperatuur. Allemaal dezelfde pc's waardoor het onderhoud ervan heel veel eenvoudiger wordt, en de keus slechts 1 keer zorgvuldig behoeft te gebeuren. Wij kunnen u helpen te onderzoeken of dit concept ook iets voor uw school is. Wij maken vrijblijvend een afspraak voor een verkennend gesprek


Muis en hand

Overige ICT activiteiten

Beheerde ICT Services
Netwerkbeheer op afstand
Online Backup
Antivirus + netwerk beveiliging
PC- hard- en software
Service en advies op locatie
Interim management
Project management


e-Business Oplossingen
Website ontwikkeling en optimalisatie
e-Commerce
Intranet en Extranet oplossingen
e-Business advies en reviews
Web Hosting

 


Nedicto logo
Spektraal is lid van NEDICTO een Nederlandse vereniging van samenwerkende ICT ondernemers die samen producten ontwikkelen en elkaar steunen in hun bedrijfs-voering. Zie ook onze website
http://www.nedicto.nl

Heeft u nog vragen of wilt u een van de genoemde onderwerpen eens met ons bespreken, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakings gesprek

Heeft u goede links of opmerkingen dan graag een mail naar info@smartboardpagina.nl

 

 

Nedico website